"Robbie en het gevecht van zijn leven"

Robbie en het gevecht van zijn leven

Robbie is een 36-jarige strijder en een enorme inspiratie die de afgelopen 13 jaar aan het knokken is tegen MS. Op zijn 23e  werd deze ziekte bij hem vastgesteld. Robbie is voor ons een enorme inspiratie en wij willen hem een stem geven want Robbie moet gehoord worden!


Wat is MS?
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). De precieze oorzaak van MS is onbekend. Waarschijnlijk zijn er meerdere factoren die samen bepalen of iemand MS krijgt. Zo zijn er aanwijzingen dat erfelijkheid en virusinfecties een rol spelen, maar niemand weet precies hoe het zit.

 

Woorden van Robbie: 

“Ik ben 36 jaar en was 23 jaar toen de diagnose van MS werd vastgesteld. Ik ben 13 jaar bezig met de strijd voor mijn leven. In het begin na mijn diagnose had ik weinig klachten behalve verminderd zicht. Een paar jaar later kreeg ik meer last van symptomen zoals vermoeide benen, rugklachten, vermoeidheid en zenuwpijn. Ik ben toen meer gebruik gaan maken van cannabis, omdat ik er algauw achter kwam dat ik door de THC minder pijn had, meer energie overhield en minder misselijk was, waardoor ik ook een stuk beter at. Ongeveer 5 jaar geleden heb ik kennis mogen maken met hasjolie/THC en dat bleek een waar wondermiddel!”

 

Robbie was 23 toen zijn diagnose MS gesteld werd, toen zijn symptomen erger werden en hij meer last begon te krijgen is hij gaan experimenteren met THC/Cannabis. Al snel kwam hij erachter dat hij een stuk minder pijn ervaarde, veel meer energie had en een stuk minder misselijk was waardoor hij ook een stuk betere eetlust had. Een aantal jaren geleden maakte hij kennis met “hasj-olie” en sindsdien zweert hij bij de positieve werking van THC en noemt het zelf een “Wondermiddel”!

 

Robbie en de huidige medicaties:
Robbie krijgt elk half jaar een infuus (ocrevus) , deze zorgt ervoor dat het proces niet versneld maar zal deze helaas niet stoppen. Het medicijn dat gegeven wordt is voor Robbie niet voldoende om de kwaliteit uit het leven te halen die hij wel heeft met hasjolie.

 

Kickboksen met MS?
Kickboksen is Robbie z’n passie, hij gebruikt voor de training THC en hasjolie om de training te slopen! Waar anderen niet meer van de bank zouden kunnen komen is dit wat hij nodig heeft om uit zijn stoel te kunnen! Robbie wordt getraind door meervoudig wereldkampioene kickboxen en ‘Nederlandse vechter van het jaar 2020’: Sarèl de Jong en zegt dat de intensiteit van de training hem de kracht en het doorzettingsvermogen geeft om door te gaan met zijn strijd tegen MS.

 

Robbie wil jullie iets op het hart drukken:
‘Je kan het moeilijk hebben, pijn hebben, het vervelend vinden, bij de pakken neer gaan zitten, maar ik kan je vertellen dat je niet zielig bent, jij bent ook een strijder! Hoe klote de situatie ook is, je moet wel wat doen. Dat iets zwaar is betekent dat het een uitdaging is en wat ik je wil je op het hart wil drukken is dat geen enkele uitdaging onmogelijk is, kracht is groter dan pijn!’

Robbie- “Doorzettingsvermogen zit in mijn karakter. Maar makkelijk is het leven met MS absoluut niet. Mijn toekomstperspectief is natuurlijk niet rooskleurig maar ik strijd door en geef niet op!”

Wil je Robbie zelf een bericht sturen, dan kan dat. Klik op dit bericht, hiermee kan je rechtstreeks Robbie zijn Instagram bekijken en stuur hem een DM!

3 reacties

 • Hey topper. Alle respect voor je hoe je alles doet!
  Snel even weer afspreken vriend

  Mones
 • Hey topper . Heb nog steeds alle respect voor je hoe jij het toch maar allemaal even doet!
  Snel weer even afspreken

  Mones
 • Hey Robbie , je bent een klasbak altijd geweest , ik weet nog goed dat ik met je samen werkte bij Bovenjan altijd hard werken en keihard door knokken in de service , toen was je denk ik 23/24 had je nog heelveel energie , doet mij goed dat je door knokt , heelveel respect voor , groetjes vanuit Noorwegen Randy

  Randy van den Berg

Laat een reactie achter